28 mei 2024 - 20:30

Steunen op steunzolen tijdens de revalidatie

Podologie en sport is een mooie combinatie om zowel preventief als klachtgericht blessures tegen te gaan. Dit geldt voor iedere sport waarbij de voeten op een bepaalde manier belast worden. Dit kunnen statische belastingen zijn (bijvoorbeeld handboogschieten) of dynamische belastingen (voetballen, hardlopen, wandelen, volleyballen).

Een hardloper heeft een schoen nodig met voldoende stabiliteit, demping en afwikkeling. Als hardloopspecialist weet ik als geen ander wat een klein verschil in type schoen al een verschil in loopstijl kan betekenen. Maar dat geldt ook bij het wandelen, voetballen, badminton, schaatsen, handboogschieten, fietsen enz. Iedere schoen heeft zijn unieke eigenschappen.

Wanneer de stabiliteit van de voeten niet optimaal zijn en de schoenen kunnen deze ook niet volledig aanvullen dan kan een (sport)podoloog uitkomst bieden. Met een uitgebreid voetonderzoek kan bekeken worden wat voor een voettype iemand heeft. Heb je een platte voet of juist een holle voet? Is er een beperking in een gewricht of is deze juist hypermobiel. Moet ik bij een holle voet juist een stugge schoen nemen of juist een schoen die heel makkelijk afwikkelt?

Tijdens deze boeiende avond wordt er gekeken hoe steunzolen kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde klachten en waar wij als kinesitherapeuten moeten opletten om eventueel patiënten door te verwijzen naar een podoloog.

Binnenhof Sint-Michielsstraat 32 Roeselare Vlaanderen België

Interesse? Schrijf je in!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×