Activiteiten op de agenda

Hier vindt u een chronologisch overzicht van de wetenschappelijke activiteiten die KKR organiseert voor haar leden. Voor alle activiteiten wordt accreditering aangevraagd bij Pro Q Kine zodat u de nodige navormingseenheden bij ons kan behalen. De activiteiten staan dus ook vermeld op de pe-online kalender. Door op de naam van de activiteit te klikken worden de praktische gegevens weergegeven, de inhoud van de activiteit en de manier van inschrijven. Voor elke activiteit is er voorafgaande inschrijving vereist zodat KKR aanwezigheidslijsten kan voorbereiden en uw navormingseenheden kan garanderen. 

Wij organiseren elk jaar minstens 2 peer reviews  en 4 permanente navormingen.

De peer reviews zijn gratis en voornamelijk toegankelijk voor KKR-leden. Indien er nog plaatsen over zijn, zullen AXXON-leden de mogelijkheid krijgen om deel te nemen. Niet-AXXON leden kunnen niet deelnemen aan deze peer reviews.

De permanente navormingen zijn gratis voor KKR-leden en AXXON-leden van een andere kring en kosten 39,99€ voor niet-AXXON-leden. Studenten betalen 10€.

28 mei 2024 - 20:30

Steunen op steunzolen tijdens de revalidatie

Podologie en sport is een mooie combinatie om zowel preventief als klachtgericht blessures tegen te gaan. Dit geldt voor iedere sport waarbij de voeten op een bepaalde manier belast worden. Dit kunnen statische belastingen zijn (bijvoorbeeld handboogschieten) of dynamische belastingen (voetballen, hardlopen, wandelen, volleyballen). Een hardloper heeft een schoen nodig met voldoende stabiliteit, demping en afwikkeling. Als hardloopspecialist weet ik als geen ander wat een klein verschil in type schoen al een verschil in loopstijl kan betekenen. Maar dat geldt ook bij het wandelen, voetballen, badminton, schaatsen, handboogschieten, fietsen enz. Iedere schoen heeft zijn unieke eigenschappen. Wanneer de stabiliteit van de voeten niet optimaal zijn en de schoenen kunnen deze ook niet volledig aanvullen dan kan een (sport)podoloog uitkomst bieden. Met een uitgebreid voetonderzoek kan bekeken worden wat voor een voettype iemand heeft. Heb je een platte voet of juist een holle voet? Is er een beperking in een gewricht of is deze juist hypermobiel. Moet ik bij een holle voet juist een stugge schoen nemen of juist een schoen die heel makkelijk afwikkelt? Tijdens deze boeiende avond wordt er gekeken hoe steunzolen kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde klachten en waar wij als kinesitherapeuten moeten opletten om eventueel patiënten door te verwijzen naar een podoloog.

Interesse? Schrijf je in!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×